Rolete za vsak dom

Rolete vam izdelamo iz različnih materialov: ALU ali PVC. ALU rolete so polnjene s poliuretansko peno, kar omogoča boljšo trdnost ter zvočno in toplotno izolacijo. Njihovo dolgo življenjsko dobo jim zagotavljamo s posebno tehniko prašnega barvanja, zato ste lahko brez skrbi, da bi barva zbledela. Možnosti pogona so ročno z gurtno ali vrvico, z monokomandno palico ali elektro motorjem. Pri vseh sistemih je mogoča vgradnja komarnika v isto škatlo z roleto.

barvna_kombinacija_roletarstvo_peplast
roleta
zuanjan_roleta

Prednosti rolet: 

Poleg osnovne funkcije popolne zatemnitve prostora imajo rolete tudi druge prednosti, ki povečujejo trdnost okna in ga ščitijo pred različnimi vplivi.
Toplotna izolacija. V zimskem času je najpomembnejši vpliv rolet prihranek toplote k čemur odlično pripomorejo spuščene rolete, ki imajo pravzaprav funkcijo dodatne izolacije. Govorimo torej o zmanjšani izgubi skozi steklene površine, posledično pa tudi znižanje stroškov ogrevanja. V poletnem času pa služijo kot zaščita pred vročino.

Zvočna izolacija. Z roletami dosežemo vse v enem, tudi veliko izboljšanje zvočne izolacije.

Zaščita pred vremenskimi vplivi. Rolete so najboljša zaščita proti dežju, vetru, snegu, toči in preveliki sončni svetlobi in tako nudijo zaščito celotnega okna pred naštetimi vremenskimi pojavi.

Protivlomna zaščita. Spuščena roleta predstavlja dodatno varovalko v primeru vloma in je eden izmed najbolj preprostih ukrepov kako preprečiti vlom skozi steklene površine, saj je v spuščenem položaju otežen dvig rolete od zunaj s pomočjo protivlomne vzmeti.

Rolete lahko vgradimo pod nosilno preklado oken ali pa jih dodamo kot nadomestno vgradnjo ali zamenjavo starih z novimi. Pri novogradnjah so okna večkrat nepravilnih oblik. Pri nas smo pripravljeni tudi na takšne primere.

Možni so različni tipi omaric rolete:

rolete_zunanje_1

• Zunanje predokenske rolete (Na obstoječo fasado)
Predokenske rolete so vgrajene naknadno na že izdelane fasade.
Roletna omarica je vidna na zunanji strani okna, možna je izbira med več oblikami:
• porezan kot 45º
• polkrožna omarica
• četrtkrožna omarica

rolete_zunaje_2

• Zunanje podometne rolete (Pred izdelavo fasade)
Tovrstne rolete so predvsem primerne za novogradnje, saj se omarica vgradi po montaži oken in pred izdelavo fasade v predpripravljen zob v prekladi. Po končani izdelavi fasade je omarica torej popolnoma skrita, še vedno pa nam je omogočen lahek dostop do servisnega pokrova na zunanji spodnji strani, zato tudi v primeru popravila brez težav dostopamo do omarice, obenem pa ne kvarimo estetskega videza zgradbe.

rolete_zunaje_3

• Nadokenske rolete (vgradnja hkrati z oknom)
Primerne so za prenove objektov in novogradnje. Montiramo jih nad okno. Še vedno pa obstaja možnost predelave v primerih, kjer so bile vgrajene stare nadokenske roletne omarice. V teh primerih ne bo potrebno nikakršno poseganje po obstoječi fasadi objekta, saj bo okno obsegalo mere že obstoječe odprtine. Pri tovrstnih roletah je servisna odprtina na notranji strani, obenem pa oblika in barva servisne omarice omogoča usklajenost z vašim domom. Z roletami lahko tudi odlično zapiramo terase in balkone.

Prihranek

Ste vedeli, da predstavljajo steklene površine ne glede na kakovost okna toplotni most? Spuščena roleta znatno zmanjšuje izgubo toplote skozi steklo, zato lahko z njimi prihranite do 30% energije! Poleti pa spuščena roleta preprečuje sončnim žarkom, da bi segrevali vaš prostor. Z roletami lahko zaustavite do 80% vročine! 
Tega ne zmore nobeno drugo senčilo.

Varnost

Roleta nudi tako zaščito vaših oken kot tudi vašega doma. Okno ščiti pred umazanijo in drugimi zunanjimi vplivi, poleg tega pa ščiti vaš dom pred vlomilci, saj mu znatno oteži delo, ker podaljša čas vlamljanja ter zvišuje hrupnost dejanja.

Udobje in zaščita

Z vgradnjo rolet si zagotovite maksimalno udobnost bivanja in zaščite hkrati pred insekti, vlomilci, … Poleg naštetega pa vam v poletnih dneh zagotavljajo hladnejše prostore.

Funkcionalnost

Poleg funkcionalnosti imajo rolete tudi dekorativno funkcijo. Lamele so različnih barv in dimenzij, predokenska omarica pa s svojim dizajnom in pestro izbiro barv privlači veliko pogledov.

Naše reference

Konktaktirajte nas

Trenutno nismo tu. Ampak nam lahko pošljete sporočilo in vas bomo kontaktirali takoj ko bomo lahko.

Not readable? Change text. captcha txt